Parę linków do ciast bezglutenowych. Z tego co niestety widzę, wszystkie te ciasta to po prostu sypana, upieczona "papka" kaszowo-owocowa;) Żadnego z nich jeszcze nie próbowałam.
- Szarlotka sypana - sypanka z kaszy i mąki kukurydzianej
- Kruche jaglane ciasto z wiśniami sypanka, główne składniki: masło klarowane + mąka ryżowa + płatki z siemienia lnianego + płatki jaglane + mleko ryżowe
- Ciasto amarantusowo-orkiszowe - kolejna sypanka, główne składniki: mąka amarantusowa, płatki owsiane / orkiszowe, mąka orkiszowa, kaszka manna orkiszowa, syrop daktylowy/ryżowy (nie wiem, co to jest)
- Ciasto bananowe - bardzo mnie kusi, ale nie wiem, czy może być mąka nie-pszenna...
- Brownie karobowe z malinami - olej, melasa karobowa, mleko roślinne, mąka orkiszowa, karob w proszku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz